Problem viewing photos on this forum - Page 2 - Rubicon Owners Forum
 26Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 30 (permalink) Old 07-01-2018, 07:29 PM
RubiconOwnersForum.com Premium
 
BLACK RUBI's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: San Jose CA.
Posts: 3,418
Garage
It also appears that I can't access "TOOLS". I was able to yesterday after many tries but not at all today. Also just this instant discover I can't post using "QUICK REPLY", so needed to go to "ADVANCED". BTW yesterday is when I was looking for an old post and found they appear to only go back to 2016. Maybe all this is related somehow (?)
sierrabob likes this.

Black 2003 Rubicon Set up how I want, with what I want, for how I use it. Just like everyone else.
BLACK RUBI is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 30 (permalink) Old 07-02-2018, 08:41 AM
Administrator
 
johncanfield's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas Hill Country
Posts: 10,271
Garage
I think there are several issues that have happened since the forum was moved to the cloud and when they went to SSL (https) which encrypts all browser sessions.

Just hang loose, I'm following up with our support people (who interact with the tech people). So we're third down in the food chain and I have to rely on support for trouble resolution. They have been fairly responsive in the past but I suspect they are chasing a bunch of migration issues with vBulletin and cloud computing.
mac, aeroshots and Desert Dog like this.

John - WB5THT
=======================
2006 LJ, not stock
johncanfield is offline  
post #13 of 30 (permalink) Old 07-06-2018, 09:05 AM
Administrator
 
johncanfield's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas Hill Country
Posts: 10,271
Garage
Okay, I rattled the cage and support is pulling techs off other jobs to focus on this image viewing problem. Hopefully they will get this fixed soon.
aeroshots and Desert Dog like this.

John - WB5THT
=======================
2006 LJ, not stock
johncanfield is offline  
 
post #14 of 30 (permalink) Old 07-07-2018, 08:52 AM
Administrator
 
johncanfield's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas Hill Country
Posts: 10,271
Garage
Well, I got an answer and it sucks - big time (don't shoot the messenger):

"What seems to be going on is a reflection of the site now having https. The issue largely depends on what browser is used to access the site. When accessing the forum with browsers like Chrome, Firefox, Safari and Opera, only images hosted on sites with https will be shown. When using browsers such as IE or Edge, non-https content may be shown. This is happening because Chrome, Firefox, Safari and Opera are being more strict about their security protocols, and therefor offer a more secure user experience. Eventually, all hosting sites will need to add https as more and more sites are going to require it, so it's only a matter of time before the non-https hosted images that are on the site become visible again through all browsers. We understand that this might be frustrating to members whose content is no longer showing up through certain browsers but unfortunately this is beyond our control."

I highlighted the essence of the situation. I also disagree with the statement that's it's only a matter of time before non-https hosted image sites make the switch. Some might never switch if they are smaller players. I have hundreds of images on my personal website and I have no plans to switch to SSL.

So, I think this is the way it will be. I expressed the appropriate (but polite) outrage disappointment. When I get a chance, I need to catalog the other issues you guys are having which might (or might not) be related to this SSL switch.

John - WB5THT
=======================
2006 LJ, not stock
johncanfield is offline  
post #15 of 30 (permalink) Old 07-07-2018, 12:28 PM
Rubicus Maximus
 
svtotem's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Central Florida
Posts: 937
Garage
For what it is worth, all my viewing is by iPhone using Tapatalk. No issues seeing photos.
johncanfield likes this.

Bill
05 LJR Sahara #486, 2.5" OME, 285/75/16 BFG ATs, Warn VR8000, HighRock front Bumper, RockHard rear bumper, MORE MML, JKS BL, UCF Aluminum Engine and Transfercase Skids, MCAI, Savvy CAs, Currie Steering.
svtotem is offline  
post #16 of 30 (permalink) Old 07-08-2018, 01:18 AM Thread Starter
RubiconOwnersForum.com Premium
 
katswuy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Brawley, CA.
Posts: 1,274
If I understand you correctly John, if we are using IE we should be able to see the photos? I use IE here at home, can't see most of them anymore.

The liver is evil, it must be punished.
_______________________________

2006 LJ Rubicon, 6 sp. 3.5/4 in. RE lift, Rockhard front bumper, Hanson rear bumper, ORO spare/dual jerry can carrier, Moab wheels with Spidertrax 1.5" spacers, 285/75R16 BFG KO2's, Misch overhead shelf, Black Box 2-way, Kenwood Excelon double din nav/cd/dvd/am/fm/sirius system, Rigid SideShooter front LED's, Warn winch, custom Viair OBA, Banks Cat-back exhaust
katswuy is offline  
post #17 of 30 (permalink) Old 07-08-2018, 08:36 AM
Administrator
 
johncanfield's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas Hill Country
Posts: 10,271
Garage
Quote:
Originally Posted by katswuy View Post
If I understand you correctly John, if we are using IE we should be able to see the photos? I use IE here at home, can't see most of them anymore.
That's what I understood. Try Microsoft's Edge browser.

I'm still trying to wrap my head around this issue since I for one, don't have any problems viewing images. The more I think about it, the more I think the explanation is incomplete or is only part of the problem.

John - WB5THT
=======================
2006 LJ, not stock
johncanfield is offline  
post #18 of 30 (permalink) Old 07-08-2018, 09:29 AM
KMG
Rubi Wheeler
 
KMG's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Midwest
Posts: 138
FYI, I use Google Chrome on my Macbook via my Iphone 5's hotspot. I can see most but not all images.
KMG is offline  
post #19 of 30 (permalink) Old 07-08-2018, 05:38 PM
Rubi Wheeler
 
walldo's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Albuquerque Area
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by johncanfield View Post
Well, I got an answer and it sucks - big time (don't shoot the messenger):

"What seems to be going on is a reflection of the site now having https. The issue largely depends on what browser is used to access the site. When accessing the forum with browsers like Chrome, Firefox, Safari and Opera, only images hosted on sites with https will be shown. When using browsers such as IE or Edge, non-https content may be shown. This is happening because Chrome, Firefox, Safari and Opera are being more strict about their security protocols, and therefor offer a more secure user experience. Eventually, all hosting sites will need to add https as more and more sites are going to require it, so it's only a matter of time before the non-https hosted images that are on the site become visible again through all browsers. We understand that this might be frustrating to members whose content is no longer showing up through certain browsers but unfortunately this is beyond our control."

I highlighted the essence of the situation. I also disagree with the statement that's it's only a matter of time before non-https hosted image sites make the switch. Some might never switch if they are smaller players. I have hundreds of images on my personal website and I have no plans to switch to SSL.

So, I think this is the way it will be. I expressed the appropriate (but polite) outrage disappointment. When I get a chance, I need to catalog the other issues you guys are having which might (or might not) be related to this SSL switch.
Sad how it all worked before they updated it to a cloud based system............... But now its the users fault for not having the correct browser, Sad times.

06 LJ Rubicon with a couple upgrades
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
walldo is offline  
post #20 of 30 (permalink) Old 07-08-2018, 10:49 PM
Rubicus Maximus
 
sierrabob's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Out in the desert north of Reno Nevada
Posts: 950
Warning on coming rant

I think it is important and required to keep up the messaging on the computer problems as there have been no fix yet

I still can't see pics and the notifications page for likes is missing. Probably more items but that's what I've experienced so far.

I'm not a computer expert but did have a job as a local network manager back in the dos era. So feel I have some working knowledge on how these systems work.

My experience is, when systems went to internet networks the managing job went to a full time computer personal. Problem was they would make changes on site or remotly and not do a thorough test. Then we would have to wait days or weeks to get our system back to working correctly and they never seemed concerned in spite of our exasperation.

It did help if we were on good and friendly terms with a tech as we got a better response to pleas for help. Heaven help us if we had a tech mad at us for bugging them. That was a standard we worked under for many years. De'ja vu
johncanfield likes this.

2005 Rubicon

Last edited by sierrabob; 07-09-2018 at 12:10 AM.
sierrabob is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Rubicon Owners Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iditarod viewing mtiffany North of the 49 th. 2 01-07-2011 10:56 AM
Help by viewing video, please? AlcoholCamel Off Topic 47 04-21-2009 09:42 PM
Twin Cone Colorado Aspen Viewing huntinbob06 Event Photos, Trip Reports, Camping and Expedition area 6 10-29-2008 02:56 AM
LOCAL WHEELIN' CHARL/CONCORD PHOTOS ADDED **SEE TRIPS/PHOTOS baddlord777 East of the Mississippi 31 02-24-2006 10:21 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome